Internet prezentacija Omarske

"Lažijadi je prisustvovalo oko 500 gostiju.

Lazijada 2013

I gosti i domaćini jednoglasni su u ocjeni da je ovogodišnja manifestacija nadmašila sve prethodne.

Lazijada 2013

Sretni dobitnik glavne nagrade na tomboli

Lazijada 2013

Žiri je birao između deset takmičara

Lazijada 2013

Folklorna sekcija KUD-a iz Omarske nastupila je u umjetničkom dijelu programa

Lazijada 2013

Utorak 12.3.2013.

Lažijada 2013. godine


Lazijada1

Na "Lažijadi" u Omarskoj pobijedio prošlogodišnji pobjednik Mirko Popović.

Pričom o čovjeku koji mu je donio pijetla da ga "prebaci" na zimsko računanje vremena, Popović oduševio žiri i publiku, osvojivši prvu nagradu od 500 maraka koju je poklonio organizatorima.



Najduhovitiji lovci nadmetali su se za titulu pobjednika "Lažijade". U konkurenciji je bilo 10 takmičara, a titiulu pobjednika osvojio je Mirko Popović, veterinarski tehničar iz Bronzanog Majdana, prošogodišnji pobjednik "Lažijade". Popovović je svojom pričom o čovjeku koji mu je donio pijetla da ga ""prebaci" na zimsko računanje vremena oduševio žiri i publiku, osvojivši prvu nagradu. Popoviću je titula donijela nagradu od 500 maraka, koje je u cijelosti poklonio Lovačkom udruženju "Srndać" za unapređenje rada. "Uzbuđen sam zbog ove pobjede i pomalo mi je neugodno, jer sam obećao ženi da više neću lagati, a lagao sam i njoj", rekao je Popović i dodao: "Konkurencija je bila jaka. Bilo bi mi drago da je prvu nagradu osvojio dječak koji je imao lijepu priču i koji je na ovu manifestaciju došao sa svojim roditeljima. To bi mu bio podstrek da kada odraste postane član lovačkog udruženja."

Predsjednik žirija Rade Radanović je rekao da je i ove godine konkurencija bila jaka. "Svi takmičari su imali dobru priču i svi su na neki način pobjednici. Mirko Popović je bio najbolji među njima", rekao je Radanović.

Najmlađi takmičar bio je desetogodišnji Zoran Božičić iz Krivaje, a većina drugih takmičara bili su lovci sa 40 i više godina lovačkog staža. Predsjednik LU "Srndać" iz Omarske Zoran Prcać je rekao da je ovogodišnja manifestacija u svemu nadmašila prethodne. On je istakao da LU "Srndać" okuplja 180 lovaca i 20 pripravnika, i da prednost u svom radu daju uzgoju i zaštiti lovne divljači.

Manifestaciji je prisustvovao i predsjednik Lovačkog saveza RS Vukašin Vojinović, koji je rekao da je "Lažijada" u Omarskoj jedinstvena manifestacija ne samo u RS, već možda i u svijetu. On je dodao da lovci čine najbrojnije udruženje građana i da će Savez i dalje podržavati ovu manifestaciju. Među brojnim zvanicama je bila i delegacija pobratimskog Lovačkog udruženja "Tres" iz Petrovca na Mlavi, koju je predvodio Petar Karadžić. " Mi smo pobratimska udruženja i to prijateljstvo traje već deset godina. Mi smo redovni gosti na ovim manifestacijama, Imamo uzajamne posjete, a lovci iz Omarske dolaze kod nas na "Lov na bakarnu lisicu" u Kamenovo" rekao je Karadžić. Ovogodišnja "Lažijada" je u svemu bila uspješna, ocjena je učesnika ove manifestacije.

Zadovoljstvo nije krio ni Željko Romanić, jedan od organizatora manifestacije. "Učesnik sam svih manifestacija, a ovo je već 21. po redu. Uspjeli smo da privučemo veliki broj lovaca i gostiju. Mogu slobodno reći da je ovo jedna od najvećih manifestacija, kada je riječ o lovstvu i nadam se da će tako biti i u godinama koje su pred nama. Ima dosta mladih lovaca i vjerujem da će se tradicija nastaviti", istakao je Željko Romanić.

Organizator manifestacije bilo je LU "Srndać" iz Omarske, pokrovitelj gradonačelnik Prijedora, a sponzori kompanija Arcelor Mital, PP "Peti neplan" i veći broj privatnih preduzeća.

Izvor Kozarski vijesnik

Reklama