Internet prezentacija Omarske

Auto-moto klub "Slobodan Kobas Šala" je osnovan 2009. godine u pomen našeg prijatelja i sugrađanina koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći, a inače je bio motorista i veliki zaljubljenik u dvotočkaše. Osnivači kluba su Goran Gruban, Radoja Anđić, supruga pokojnog Slobodana Kobasa Šale Milanka, Branko Anđić, Grabež Dalibor, Anđić Vladimir, kao i veliki broj mještana Omarske koji su dali veliki doprinos prilikom osnivanja kluba. Ideja ovog kluba, kao i svih ostalih moto-klubova, je da se obilaze motorijade, organizuju druženja i sve ostalo što prati ovaj vid okupljanja.

Dosadašnjim radom klub je postao prepoznatljiv na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, a u daljem radu nastojaćemo da idemo i dalje, prije svega u zemlje u okruženju (Srbija, Hrvatska), kao i na prostore Evropske unije.

AMK je do sada organizovao tri okupljanja. Prvu godinu je organizovano okupljanje sa bajkerima iz Prijedora, iz AMK „Sveti Georgije“, koji nas podržavaju od samog početka i sa njima imamo odličnu saradnju. Sa njima imamo poseban odnos, ali to ne znači da i sa ostalim klubovima ne sarađujemo, čak naprotiv iz godine u godinu saradnja se proširuje, kako na klubove iz Prijedora, tako i na ostale klubove iz BIH, ali i i na klubove iz drugih država. Druženje je organizovano u kafe baru „Duga“. Bez obzira na loše vrijeme, okupilo se oko stotinjak bajkera, sa raznih strana, ali ipak većinom iz Omarske i Prijedora.

Drugu godinu smo to već malo ozbiljnije organizovali u Caffe bar-u „Greenwood“ u Omarskoj. Iako nas je opet pratilo ružno vrijeme, okupilo se tristotinjak bajkera iz raznih gradova, a u večernjim satima je organizovan koncert i party.

 

 

 

Treći, tradicionalni Moto-party organizovao je Auto-moto klub „Slobodan Kobas Šala“ iz Omarske, u saradnji sa Petim Neplanom. Direktor Petog Neplana, Radovan Romanić, nam je ove godine izašao u susret, saslušao naše probleme i u potpunosti je od samog početka do samoga kraja učestvovao u organizaciji ovogodišnjeg moto-partija. Ovom prilikom želimo da mu se zahvalimo, kao i svim ostalim privrednim subjektima koji su nam pomogli, a to su: Kremenović company, BoMar, Ago-Marić, Auto Tadić (Caffe bar „Ellite“), Auto-Max, Auto šlola „Zoka“.

Odazvalo se 18 moto-klubova iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, dva kluba iz Slovenije i jedan iz Srbije. Na ovom moto-partiju za cijeli dan druženja okupilo se oko 1200-1500 motorista. Cijeli dan je prošao u opuštenoj atmosferi, bez ijednog incidenta. Organizator se baš potrudio da taj dan ostane bajkerima, kao i ostalim gostima i posjetiocima, u lijepom sjećanju. Sama organizacija, priprema hrane, mjesto, kamp, muzika i sve ostalo što su prisutni mogli da vide, govori nam da je to ove godine bilo vrhunski odrađeno, a organizatori su stekli jedno veliko iskustvo koje će moći da primjene već sledeće godine za koju najavljuju organizaciju Međunarodnog moto-susreta.

Okupljanje je počelo u 15 časova na prostorima Petog Neplana, gdje je organizovan ručak dobrodošlice za naše goste, ali i za sve prisutne. Poslije toga je uslijedio defile ulicama Omarske sa malim zadržavanjem kod Doma kulture, gdje su pojedini učesnici izvodili razne akobacije sa svojim ljubimcima na dva točka, koje su oduševile prisutne. Nakon povratka na terene Petog Neplana održane su bajkerske spostske igre u sporoj i bezbjednoj vožnji, pretezanju ruke, brzom ispijanju piva i bacanju gume. Pobjednicima su podijeljene nagrade,a svim klubovima koji su se odazvali našem pozivu dodijeljene su zahvalnice. Na kraju večeri održan je i koncert banjalučke grupe Balkan ekspres band, koji su svojim odličnom svirkom rock repertoara, na izvanrednoj bini doprinijeli da kompletan utisak o ovogodišnjoj motorijadi bude još bolji.

Najavljene aktivnosti za ovo ljeto su uzvratne posjete klubovima koji su se odazvali našem pozivu, a u sklopu toga i odlasci na moto-susrete u Srbiju i Hrvatsku.

 

tekst : Goran Gruban

slike : www. omarska.org

 

Još slika sa ove manifestacije možete pogledati i na Facebok stranici <<ovdje>>

 

 

Radio televizija Republike srpske je u svojoj emisiji 7u1(26.5.2013.) emitovala prilog o ovoj manifestaciji koju možete pogledati ovdje
<< POGLEDAJ >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedelja 19. 5. 2013.

 

 



Motorijada 2013.

Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kremenovic Banovac Info-C Foto Dragan