Internet prezentacija Omarske

Maturanti 2013.

Maturanti

U srijedu 5. juna 2013. godine ispred OŠ "Vuk Karadžić" u Omarskoj upriličen je ispraćaj maturanata školske 2012./2013. godine. Pred velikim brojem okupljenih građana uz skroman progam, najboljima su uručene nagrade, a maturanti su ispraćeni na proslavu maturske večeri koja je organizovana u Petom Neplanu.

 

Maturanti

Ovom prilikom direktor škole, gospodin Branko Babić, obratio se prisutnima i rekao: "Dragi učenici, dragi roditelji, poštovani kolege nastavnici, dragi sugrađani, čast mi je, ali i zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u svoje lično ime, ali i u ime kolektiva OŠ "Vuk Karadžić" Omarska. Ja mislim da se u Omarskoj nikad više naroda ne skupi što za ispraćaj generacije koja napušta školu. Večeras ispraćamo generaciju 2012./2013. koja završava deveti razred i odlazi dalje na školovanje u srednju školu. Poželio bih im mnogo sreće, zdravlja i uspjeha na tom putu i da im se sve želje ostvare, kako u izboru njihovog zanimanja, tako i u uspjehu u daljem školovanju. Nažalost ove godine napušta nas 79 učenika, a upisali smo svega 28. Ne bi bilo mature kada ne bi pohvalili najbolje učenike, učenike koji od prvog do devetog razreda ne znaju za ocjenu manju od petice. Takvih učenika, od njih 79, ima pet koji će večeras dobiti pet Vukovih diploma. Nagrađeni učenici su: Draško Đurić , Duško Đuđić, Aleksandar Muzgonja, Tihana Sredić i Nikola Gavranović . Njih pet ne znaju za ocjenu manju od petice, što znači da od prvog do devetog razreda, u njihovim knjižicama i matičnim knjigama postoje samo odlične ocjene. Od njih pet jedan je najbolji. Kada smo to sabrali, dobili smo učenika generacije i zato pozivam gospođu Ljubicu Babić, predsjednika Školskog odbora da uruči nagradu učeniku generacije."

Maturanti

"Pripala mi je čast da kao predsjednik Školskog odbora, ali i kao učitelj ovog učenika, i još mnogih koji ovdje godinama dobijaju nagrade za najbolje učenike dodijelim ovu nagradu. Ja se nadam da će Nikola opravdati sve ono što smo mi od njega očekujemo. Zato molim Nikolu Gavranovića da dođe i primi Nagradu za učenika generacije." rekla je gospođa Ljubica Babić, predsjednik Školskog odbora.

Osim diplome učeniku generacije pripada komplet knjiga za čistu peticu, a OŠ "Vuk Karadžić" sarađuje sa kućom "Kosig Dunav osiguranje" koja svake godine nagradi učenika generacije sa jednim malim, prigodnim poklonom, u nekom brošurama i sa novčanom nagradom od 100 KM.

Maturanti

 

U ime učenika maurantima se prigodnim tekstom obratio učenik Ognjen Begović: "Godine zajedničkog druženja su veoma brzo prošle. Ali ostalo je nešto što nikada neće proći, što ćete uvijek pamtiti. U ime tog pamćenja želimo da sa ovog već izgrađenog temelja nastavite svoje školovanje, uz saznanje da uvijek možete više i bolje od onoga što dajete. Treba samo raditi, voljeti i opraštati. To je svakako najbolji recept za jedan divan i srećan život. I još nešto, nikada se nemojte umoriti čineći dobro, jer se po tome poznajemo kao Hristovi učenici. Srećan Vam put, dragi naši maturanti."

 

 

Srijeda 5.6.2013.

 

 



Maturanti 2013.

Maturanti 2013
Maturanti 2013
Maturanti 2013
Maturanti 9/4-2013
 

Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kremenovic Banovac Info-C Foto Dragan